Hormetan : kartelak Bizkaian = Carteles en Bizkaia - Infame, Kike; Oviedo, Álex; Bizkaia. Foru Aldundia. Euskara, Kultura eta Kirol Saila ([Bilbao] : Bizkaiko Foru Aldundia, 2022)
Liburu honek "Ilustradores vizcaínos (XVI-XX): una odisea gráfica", "La ilustración en Vizcaya (1975-2019)" eta "Komikia" liburuen lekukoa jasotzen du. Euskal komikigintza (1975-2017), eta Bizkaiko Foru Aldundiak sektorearekiko duen konpromiso iraunkorraren beste adibide bat da. Ikerketa-lan guztietan bezala, HORMETAN ez da nahikoa izango. Mugiarazten duen arnasa ez da hamarkadetan zehar egin den ekoizpen eskergaren katalogo bihurtzea, baizik eta bere historia belaunaldi berriei hurbiltzea. Lanari ekiteko garaian, idatzizko dokumentazio urria dugu abiapuntu, eta hori tamalgarria da, iragankorra izan arren, gure ondarearen parte delako. Beste zailtasun bat kartelen ohiko anonimotasuna da. Zaila da posterren egileak ezagutzea, eta, horregatik, horiek egiten dituztenengan jarri nahi izan dugu arreta liburuan. Bizkaiko Foru Aldundiak argitaratutako bilduma osatzen duten aurreko liburuetan bezala, zortea izan dugu protagonistengana hurbiltzeko; izan ere, horietako asko gure artean daude oraindik, eta badakite oso garrantzitsua dela beren bizipenak transmititzea, ahaztuta gera ez daitezen. Eskerrak eman nahi dizkiegu kontakizun hau eraikitzen lagundu diguten eskuzabaltasunagatik. Ongi etorri HORMETANera, gure herri eta hirietako hormetan idatzitako Bizkaiko historia.
Iturriak eta bibliografia: 358.-359. or.
Pareko testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Kartelak -- Bizkaia; Diseinu grafikoa; Monografiak