Pilotaren taupadak = Los latidos de la pelota / [testuak, Aritz Arrizabalaga Petralanda ; irudiak, Asier Martínez de la Pera] - Arrizabalaga Petralanda, Aritz (Bizkaiko Foru Aldundia, Euskara, Kultura eta Kirol Saila, 2022)
Gatxa da esaten noiz izan zan lan honen lehenengo taupada. Lehenengo arkatz-zertzeladan izan eitekean, eso pilota bat horma bilozagaz dantzan ikusi zan lehenengo aldian. Baina sortu, sortu zan, eta berbak lagundu eutsien gero. Amaitzea, barriz, zeuri jagotzu: zabaldu egizu artean daukazun liburua".