Kaleko artista - Bediaga, Irati; Izagirre, Iban ([Durango] : Ibaizabal, 2022)
Paulek kale izkinan ezagutu duen mimo bati lagundu nahi dio artista sentiarazten, aurpegiko kolore zuri-beltz eta sudur gorritik haratago, bizitzak eskaintzen dituen mila koloretara zabaltzen. Helburu horrekin, oparitxoak eskainiko dizkio artistari eta hainbat abenturatan murgilduko da. Bide horretan, artistari ez ezik, bere buruari ere lagunduko dio barruko beldurrei aurre egiten eta bere buruarengan ziurtasuna irabazten. Azkenerako, askatasunaren hegoak astindu eta ausardiaren sustraiak sendotuko dituzte.
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak; Artistak; Nork bere burua ezagutzea; Enpatia; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak