Arrain hezur bat eztarrian - Mitxelena Larreta, Olatz (Aduna : Elkar, 2023)
On asmoz abiatu eta hondamendian amiltzen diren txangoak, edo itxura negargarria izan arren amaiera gozoa hartzen duten festak. Ezer ez da dirudiena istorio hauetan: errealistak batzuk, fantastikoak bestetzuk, beti dute gorderik ustekabearen harra, bolante kolpea, magiaren printza. Olatz Mitxelenak, Igartza sariari esker ondutako bere lehenengo ipuin liburu honetan, esku trebea eta ahots propioa erakutsi ditu: lehenik balio dio prosa jostalari bezain zehatz batez idazteko; bigarrenak, berriz, ideia berritzaileak sujeritzeko, noiz asaldatzaile noiz adar-jotzaile, liburua itxi eta gero ere irakurlearen gogoan luzaroan iraungo dutenak.
Beasaingo Udalak, CAF enpresak eta Elkar argitaletxeak antolaturiko XXIV. Igartza saria idazle gazteentzako bekaren irabazlea.
Keywords: Helduentzako Literatura