Tene Mujika [erakusketa] - Crespo, Cira; Goikoetxea Agirre, Nekane; Ibarrola, Belen; Deba. Udala ([Deba] : Debako Udala, 2022)
Tene Mujika gogoratzeko urtea izan da 2022a, 40 urte bete baitira falta dela. Liburuxka honetan batu dira Cira Crespok, Belen Ibarrolak eta Nekane Goikoetxeak Teneren inguruan ikuspegia aberastu nahi duen ororentzat beste bi elementu: berari eskainitako erakusketarako prestatutako diseinuak eta haren artxibo pertsonaleko objektuen erregistroa. Kasu honetan Belen Ibarrolarena eta Nekane Goikoetxearena da erakusketaren ardura eta Cira Cresporena erregistroarena. Debako Udalak argitaratu du eta Patxi Aldabaldetreku funtsarenak zein Teneren familiarenak dira utzitako materialak. Zer aurkituko du irakurleak? Erakusketaren diseinuaren bitartez Tenerengana erraz eta begi kolpe batean hurbiltzeko informazioa aurkituko du eta, horrenbestez, publiko orokorrari zuzentzen zaio. Erregistroan bildutako informazioak interes handiagoa du ikerlarientzat, Emakume Abertzale Batzaren inguruan edota, orobat, generoan eta hizkuntzan sakondu nahi duen pertsonarentzat da aproposa.
Keywords: Mujika, Tene -- (1888-1981); Monografiak