Bi inizialeko erlojua - Llorente Briones, Silvia; Nevado, Amanda; Serra, Elisabet; Salvador, Eugenia; Irigoyen Iriondo, Olaia (Bartzelona : La Mar de Fácil, 2022)
"Aktual" bilduman, Irakurketa Errazera egokituta dauden autore garaikideen obrak aurkituko dituzue, narratiba irakurle guztiengana hurbiltzeko. Hasieran emakumeak sarritan jasotzen zituen senarraren gutunak. Emakumeak ere idazten zion eta gizonak eskatzen zizkion gauzak bidaltzen zizkion: tabakoa zela, manta bat zela, kantinplora bat edota abarketa batzuk. Roserrek senarrarengatik sufritzen zuen. Gose izango zen? Hotz? Baina denbora igaro ahala, heriotzarekiko beldurra areagotuz zihoan. Nahiz eta Miquelek ez zuen emaztea arduratu nahi, gutunetan sumatzen zen 1938ko uda hartan, gerra gero eta odoltsuagoa zela.
Keywords: Helduentzako Literatura; Irakurketa erraza