Ezkerraldeko ipuinak = Cuentos de la Margen Izquierda - Calleja, Seve; Tamayo, Daniel; Ortega y Munilla, José (1856-1922); Ibarruri, Dolores (1895-1989); Zunzunegui, Juan Antonio (1901-1982); Dapena, Maria Franciska (1924-1995); Castresana, Luis de (1925-1986); Tijero Osorio, David P.; Gonzalez San Martín, Miguel; Fernandez, Elena; Álvarez, Luis Ángel; Hurtado Ladeiro, Miren; et al. ([Bilbo] : Bizkaiko Foru Aldundia, 2017)
Meatzaritza ustiapenak, ondorengo industrializazioak eta itsasadarra kanalizatzeak soka indartsu eta zoldatsua bailiran batu zituen Ezkerraldea osatzen duten hiribildu eta herrixkak, eta bertako gehiegizko demografia zingilekin estututa bezala ageri da, pintura eta literaturako hainbat lanetan irudikatu den bezala.
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz.
Keywords: Helduentzako Literatura