Bilbo inguruko ipuinak = Cuentos alrededor de Bilbao - Calleja, Seve; Urkixo, Joanes; Eguillor, Juan Carlos (1947-2011); Mauleon, Naiara Zuria; Miguel, Natalia; Urkixo, Urtzi; Unamuno, Miguel (1864-1936); Kirikiño (1866-1929); Trueba, Antonio (1819-1889); Zamarripa y Uraga, Pablo de (1877-1950); Arriaga, Emiliano (1844-1919); Zarate, Mikel (1933-1979); et al. ([Bilbo] : Bizkaiko Foru Aldundia, 2021)
Bilbo, hain hiri fotogenikoa izanda, leku zabal eta kosmopolita bailitzan erretratatzen dute beti bertokoek zein bisitariek: Trueba, Unamuno, Kirikiño, Aresti, Urkixo, Blanco, Unzueta, Zarate, Zorrozua..., beraien idatzietan Bilborekiko izan zuten (eta duten) debozioa agertzen da argi eta garbi kontakizun hauetan.
Testuak euskaraz eta gaztelaniaz.
Keywords: Helduentzako Literatura