Debekatutako koloreak / María Peralta Vidaurreta ; [ilustrazioak, Eva Garrido del Saz ; irakurketa errazeko orrazketa, Elisabet Serra eta Eugènia Salvador ; itzultzailea, Nerea Aizpurua Iraola eta Lina Ugarte Sauret] - Peralta Vidaurreta, María (Aktual (La mar de fácil), 2022)
"Aktual" bilduman, Irakurketa Errazera egokituta dauden autore garaikideen obrak aurkituko dituzue, narratiba irakurle guztiengana hurbiltzeko. Nire herrialdetik atera nintzen alaba Senegalen kolore debekatu batekoa zelako, eta iritsi nintzen leku batera non nire azala eta Aidarena gainontzekoenaren ezberdina zen. Herrilade honetan debekatutako kolorerik ez egotea espero izatea besterik ez nuen.