Hobetoezinki! / [testua] Mercé Canals ; marrazkiak, Daniel Jiménez ; [itzultzailea, Patxi Zubizarreta] - Canals, Mercé (Paper txoriak. Sail laranja (Ibaizabal), 2022)
Esmeralda neskatoari dena iruditzen zaio bikain. Baina, gaurkoan, badirudi ezer ez doala bide onetik. Badirudi gogokoen dituen gauzek ere ez dutela bere arreta deitzen edo ez direla nahikoa. Zer gertatzen zaio Esmeraldari? Inork ez daki. Bere arazoa da konturatu dela nagusi egiten ari dela. Eta ez du nahi hori hala izan dadin. Baina aitak lasaitu egingo du, eta, horretarako, nagusi egitea primerakoa ere badela esango dio!