Gatika : jairik jai, danok alai / [egilea, Labayru Fundazioa ; testuak, Akaitze Kamiruaga ; itzulpena, Labayru Fundazioa] - Kamiruaga, Akaitze (Geureak - Herri Ondare bilduma (Labayru Fundazioa), 2021)
Gatikako Udalak eta Labayru Fundazioak "Gatika: jairik jai, danok alai" liburua argitaratu dabe, urtean zeharreko jaiak, ospakizunak eta ohiturak batzen dauzen monografia. Behar honen helburua herriaren ondarea eta oroimena zaintzea da.