Zamudio : bizimodua eta ohiturak / [egileak, Ziortza Artabe ... et al. ; itzulpenak ingelesera, Mark Gardner eta Jaione Bilbao] - Artabe, Ziortza; Bilbao, Jaione; Eguren, Ziortza; Kamiruaga, Akaitze; Gardner, Mark (Geureak - Herri Ondare bilduma (Labayru Fundazioa), 2015)
Zamudioko bizimoduaren barri emoten dau liburu honek, hamar kapitulutan banatuta: herria, auzoa, etxea eta etxekoak, bizitzako eta heriotzako ohikuneak, elikadura, nekazaritza, abeltzaintza, ogibideak, aisialdia eta herri egutegia. Kapitulu bakotxean agertzen dan informazinoa herriko lekukoek emondakoa da.