Donostia eta bertako gremioak - Pilarte Galdona, Nora; Garmendia Iartza, koro (Sevilla : Punto rojo, 2022)
Donostia eta bertako gremioak hiriko eraikinak birgaitzen eta kudeatzen aritzen diren gizon-emakumeei eskainitako omenaldi bat da; hots, arotzei, elektrikariei, eta abar. Liburuak keinutxo bat egiten die etxebizitzak mantendu, garbitu eta dekoratzeko produktuak saltzen dituzten dendei ere. Duela ehun urte edo gehiago eraikitako etxeek hainbat gremioren samurtasuna behar dute instalazioak eguneratzeko, erosotasuna bermatzeko eta dirdai egiteko. Gure hiriko heroi diskretuek eta artistek dute hemen hitza. «Pinotea honek ehun urte ditu. Orain, berrituta, beste ehun bete baietz!». Fernando Adajas, zoru-leuntzailea
Donostia-San Sebastián y sus gremios
Keywords: Gremioak -- Donostia -- Haur eta gazteentzako liburuak; Helduentzako Literatura; Komikiak