Hamster bi kaiola baten barruan - Calleja, Seve; Domínguez Gazpio, Ángel; Monasterio, Xabier (Bilbo : Bruño, 1991)
Basazain zahar batek bere basetxea animalien babesetxe bihurtzea erabakitzen du.Babesetxeko lehenengo bizilagunak txakur xelebre bat, lepazuri isil bat eta loro mexikar bat dira, baina laster era guztietako animalia bitxiak batuko zaizkie: adarbakar urdin misteriotsu bat, zirko bateko basapiztiak...Animaliak zoriontsu bizi dira harrizko etxe zahar hartan, baina Hansel eta Gretel, kaiola baten barruan gatibu dauden hamster bi, heltzen direnean, gauzak okertzen hasten dira.
10 urtetik aurrera (berdea)
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura eta Turismo Sailaren laguntza jaso du.
Keywords: Animaliak; Haur eta Gazteentzako Literatura