Burujabetzaren bidetik : bakoitzak urraturik berea, denon artean geurea / [koordinazioa, Andoni Eizagirre, Ion Muñoa] - Eizagirre Eizagirre, Andoni; Muñoa Errasti, Ion (Herrigintza (Oreki Fundazioa), 2021)
Ion Muñoa eta Andoni Eizagirre bazkideak 'Burujabetzaren bidetik. Bakoitzak urraturik berea, denon artean geurea' liburuaren sarrera eta epilogoaren egileak dira. Lan honen orrietan aztertzen da "herrigintza"ren (edo komunitate ekintza tradizionalaren) zein balio erabil daitezkeen gaur egun gizarte, ekonomia, kultura eta politika gaiei heltzeko, demokrazian bizitzeko eta elkarrekin bizitzeko erronka diren aldetik. Euskal historiak, esperientzia tragikoekin batera, bizikidetasun demokratikoa hobetzeko mekanismoak eta inspirazio-zioak ("auzogintza") eskaintzen dituela diote egileek eta premisa horretatik abiatzen dira.