Aurpegrafiak - Mattin (Anglet : Zortziko, 2022)
Euskal kulturan eta feminismoan nabarmendu diren 119 pertsonaiari euren 'Aurpegrafia' egin die Mattinek: liburuaren izena da, karikaturari egindako aitortza da, eta grafikoaren bidez euskarari egindako ekarpena. Euskal Herriko 110 pertsona garrantzitsuen bilduma grafikoa da. Pertsonaren laburpen laburra da "Aurpegrafia". Asmoa ez da mintzea, beren lana aitortzea baizik. Eskubide berdintasunean lanean aritu diren emakumeak. Baita euskaraz eta euskararen alde aritu direnak. Gehienak XX. mendekoak. "Aurpegrafia" iritzi bat da. Pertsonaren laburpen laburra. Helburua ez da pertsona mintzea edo iseka egitea. Helburuak: - hainbat pertsonen lana gogora arazi eta aitortza egitea. - karikatura gizartean hedatu eta belaunaldi berriei transmisioa egitea. - ausnarketarako eremua sortu. - XX. mendean kultura eta berdintasunaren alde aritu direnen lana aitortu eta ezagutarazi.
Keywords: Pertsona ospetsuak -- Euskal Herria -- Karikaturak eta humorezko marrazkiak; Komikiak