Ez dugu nahi : Intsumisioaren ahotsak Euskal Herrian / Edurne Elizondo - Elizondo, Edurne (Txalaparta : Gatuzain, 2011)
1990eko hamarkadan milaka euskal gaztek ezezko borobila eman zieten armada espainiar eta frantsesari. Intsumisioarengana hurbiltzeko arrazoiak ugariak izan ziren: antimilitarismoa, abertzaletasuna, bakezaletasuna... Liburu honek intsumisioaren baitako ahots eta ikuspegi guzti horiek bildu nahi izan ditu, irakurleak bere ondorio propioak atera ditzan, protagonisten hitzetan ezinbesteko ariketa izango baita hori oraingo eta etorkizuneko borrokei ekiteko.