Ikusezinak : erbesteratuen haurrak - Azkarate Badiola, Miren (Donostia : Gara, 2022)
Gurasoen exilioan edo deportazioan jaio, hazi edo bizi izan ziren haur eta gazteen ikuspegitik idatzitako liburua. Kroniketan inoiz agertu ez diren "maletadun haurrak". Ikusezinak ziren, Miren Azkaratek lehen aldiz jaso du beraien ahotsa.
Keywords: Euskal deportatuak -- Familia-harremanak; Monografiak