Morlans denboran zehar = Morlans a través del tiempo / Claudio Artesano Garicano ; [laguntzaileak, Ernesto Gurrutxaga ... et al. ; hitzaurrea eta itzulpena, Miren Azkarate] - Artesano Garicano, Claudio (Donostia Kultura EEP, 2022)
"Morlans denboran zehar = Morlans a través del tiempo" liburuak Donostiaren historiari lotuta dagoen Morlans auzoaren historia hobeto ezagutzen lagundu nahi du. Gaskoien iritsiera, gerra gertakarien zenbait ezaugarri, baina, batez ere, auzoko bizimodua aldatu zuten hiru mugarri jasotzen ditu: lehen aldiz ura ekartzea Morlanseko iturburuetatik Donostiara, Donostiako Udalaren Gas Fabrika berria instalatzea, eta orduko Ferrocarriles Vascongados konpainiak (gaurko Eusko Trenbideak) Bilbo eta Donostia lotzea bide estuko trenbideaz. Liburua hainbat plano eta garaiko argazkiekin osatzen da, edukia ulergarriagoa eta erakargarriagoa eginez.