Garazin antzerki 3 - Luku, Antton (Baiona : Maiatz, 2022)
"Ngugi wa Thiong'o idazle kenyarra, Gogoa deskolonizatu bere liburuan luzaz mintzo da bere herrian egin esperientzia teatral pasionagarri batez. Antzerkiaren betebeharra lerro erdi batez azaltzen du eta haren ustez arduratzen da gizakia bere idurikoekin edo ingurugiroarekin duen konfliktoez. Misio argia zait, beri oroituz gure aitzinekoek beren irudikoekiko ezinbiziez orrialde aunitz bere bazituzten, ingurugiroa, berriz guri zitzaigula egundainoko abiaduran aldatzen eta jaukitzen, beti trabes berriak sortuz."
Keywords: Antzerkia; Helduentzako Literatura