Lanbideak / Núria Cubinsà ; ilustrazioak, Txell Ribes ; itzulpena, Virginia Belategi - Cubinsà, Núria (Irakurtzea erraza da (Salvatella), 2022)
"Irakurtzea erraza da" irakurtzen ikasten hasi berri diren umeentzako liburuxken bilduma da. Bilduma honen helburua ulermena, konfiantza eta irakurtzen ikasteko ilusioa sustatzea da. Liburu honek letra mota bi erabiltzen ditu, larria eta xehea, eta norabide bietan era independentean irakur daitezke, guk nahi dugun modua aukeratu ahal izan dezagun. Ipuin honetan neska-mutil batzuek nagusitan zer izatea gustatuko litzaiekeen erakusten digute. Eurekin batera armiarma bat daukagu, beraien laguna dena eta haurrak ikasteko prozesuan ere lagunduko dituena. Jolas bezala proposatzen dizuegu, haurrek orrialde bakoitzean bila dezaten, irakurzaletasuna garatzen lagunduko dien osagai jostagarri bezala.