Sabana - Cubinsà, Núria; Belategi, Virginia; Ribes, Txell (Bartzelona : Salvatella, 2022)
"Irakurtzea erraza da" irakurtzen ikasten hasi berri diren umeentzako liburuxken bilduma da. Bilduma honen helburua ulermena, konfiantza eta irakurtzen ikasteko ilusioa sustatzea da. Liburu honek letra mota bi erabiltzen ditu, larria eta xehea, eta norabide bietan era independentean irakur daitezke, guk nahi dugun modua aukeratu ahal izan dezagun. Ipuin honek sabanan bizi diren zenbait animalia aurkezten dizkigu. Eurekin batera surikata txiki bat dugu, beraien laguna dena eta haurrak ikasteko prozesuan ere lagunduko dituena. Jolas bezala proposatzen dizuegu, haurrek orrialde bakoitzean bila dezaten, irakurzaletasuna garatzen lagunduko dien osagai jostagarri bezala.
4 urtetik aurrera (urdina)
La sabana
Letra lotua
Letra larria
Keywords: Ingurunearen ezagutza; Oihaneko animaliak; Irakurketa eta idazketa; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak