Basoa / Núria Cubinsà ; ilustrazioak, Txell Ribes ; itzulpena, Virginia Belategi - Cubinsà, Núria (Irakurtzea erraza da (Salvatella), 2021)
"Irakurtzea erraza da" irakurtzen ikasten hasi berri diren umeentzako liburuxken bilduma da. Bilduma honen helburua ulermena, konfiantza eta irakurtzen ikasteko ilusioa sustatzea da. Liburu honek letra mota bi erabiltzen ditu, larria eta xehea, eta norabide bietan era independentean irakur daitezke, guk nahi dugun modua aukeratu ahal izan dezagun. Ipuin honek basoa eta bere ingurua erakusten dizkigu. Horrez gain, zuhaitz eta landare artean izkutatuta, hontz alaia dugu, irakurketa prozesuan umeei laguntzeko xedea duena. Orrialde bakoitzean umeak hontza aurkitu beharko du, jolas eginez irakurzaletasuna garantzen joan dadin.