Katua eta txakurra / Núria Cubinsà ; ilustrazioak, Txell Ribes ; itzulpena, Virginia Belategi - Cubinsà, Núria (Irakurtzea erraza da (Salvatella), 2021)
"Irakurtzea erraza da" irakurtzen ikasten hasi berri diren umeentzako liburuxken bilduma da. Bilduma honen helburua ulermena, konfiantza eta irakurtzen ikasteko ilusioa sustatzea da. Liburu honek letra mota bi erabiltzen ditu, larria eta xehea, eta norabide bietan era independentean irakur daitezke, guk nahi dugun modua aukeratu ahal izan dezagun. Ipuin honek katu bat eta txakur bat zenbait egoeratan aurkezten dizkigu. Eurekin batera tximeleta bat dugu, beraien laguna dena eta haurrentzat ere ikasteko prozesuan lagungarri izango dena. Haurrek orrialde bakoitzean bila dezaten proposatzen dizuegu, irakurzaletasuna garatzen lagunduko dien osagai jostagarri bezala.