Udaberria / Núria Cubinsà ; ilustrazioak, Txell Ribes ; itzulpena, Virginia Belategi - Cubinsà, Núria (Irakurtzea erraza da (Salvatella), 2021)
"Irakurtzea erraza da" irakurtzen ikasten hasi berri diren umeentzako liburuxken bilduma da. Bilduma honen helburua ulermena, konfiantza eta irakurtzen ikasteko ilusioa sustatzea da. Liburu honek letra mota bi erabiltzen ditu, larria eta xehea, eta norabide bietan era independentean irakur daitezke, guk nahi dugun modua aukeratu ahal izan dezagun. Ipuin honek lau urtaroetako bat aurkezten digu, udaberria, eta bere ezaugarri diren naturako osagaiak. Halaber, lore eta tximeleta artean izkutatuta, barraskilotxo bat daukagu, irakurketa prozesuan umeei laguntzeko xedea duena. Orrialde bakoitzean umeak barraskiloa aurkitu beharko du, jolas eginez irakurzaletasuna garatzen joan dadin.