Pailazoa - Cubinsà, Núria; Belategi, Virginia; Ribes, Txell (Bartzelona : Salvatella, 2021)
"Irakurtzea erraza da" irakurtzen ikasten hasi berri diren umeentzako liburuxken bilduma da. Bilduma honen helburua ulermena, konfiantza eta irakurtzen ikasteko ilusioa sustatzea da. Liburu honek letra mota bi erabiltzen ditu, larria eta xehea, eta norabide bietan era independentean irakur daitezke, guk nahi dugun modua aukeratu ahal izan dezagun. Ipuin honek bere pertsonaia nagusia aurkezten digu: pailazo alai bat, bere ezaugarri eta haurrak entretenitzeko erabiltzen dituen tresnekin. Berarekin batera sagutxo bat dugu, bere jardunean laguntzen duena eta haurrak ere ikasteko prozesuan lagunduko dituena. Haurrek orrialde bakoitzean bila dezatela proposatzen dizuegu, irakurzaletasuna garatzen lagunduko dien osagai jostagarri bezala.
4 urtetik aurrera (urdina)
El payaso
Kaligrafiako letra
Letra lotua
Keywords: Ingurunearen ezagutza -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Pailazoak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Irakurketa eta idazketa; Haur eta Gazteentzako Literatura