Kio eta Gus / Matthew Lipman ; [testu egokitzapena eta zaintza, Miren Camison ; ilustrazioak, diseinua eta maketazioa, Txema Gartzia Urbina ; euskaratzea, Iñaki Mendiguren ; gidaritza eta koordinazioa, Arizmendi Koop. E.] - Lipman, Matthew (1923-2010) (Arizmendi Koop. E. ; Filosofia Faktoria, 2021)
2022an Filosofia Faktoriak, Arizmendi Kooperatibarekin elkarlanean, KIO ETA GUS haurrentzako eleberri filosofikoa eta MUNDUAREN AURREAN HARRITZEN irakaslearentzako gidaliburua egokitu, euskaratu eta argitaratu du. Naturaren Filosofia lantzen duten liburuak dira eta Lehen Hezkuntzako 2. ziklorako zuzenduta daude. Matthew Lipmanek sortutako Haurrentzako Filosofiako ikasmaterial klasiko hau, IAPC Curriculumaren parte da. (IAPC: Insitute for de Advancement of Philosophy for Children). Kio, 7 urteko mutikoa da eta bere arreba Sukirekin batera, udako oporrak aiton-amonen baserrian pasatzera doa. Han, Gus bere adineko auzokidea ezagutzen du, lagun onak egiten dira eta biak beren udako abenturak zein familian egiten duten bidaia zoragarria kontatzen dizkigute.