Panda hartza / Núria Cubinsà ; ilustrazioak, Txell Ribes ; itzulpena, Virginia Belategi - Cubinsà, Núria (Irakurtzea erraza da (Salvatella), 2021)
"Irakurtzea erraza da" irakurtzen ikasten hasi berri diren umeentzako liburuxken bilduma da. Bilduma honen helburua ulermena, konfiantza eta irakurtzen ikasteko ilusioa sustatzea da. Liburu honek letra mota bi erabiltzen ditu, larria eta xehea, eta norabide bietan era independentean irakur daitezke, guk nahi dugun modua aukeratu ahal izan dezagun. Istorioak pertsonaia nagusia aurkezten digu, panda txiki bat, bere ezaugarri fisikoak, bere gustu eta interesak eta bere egunerokotasuna. Ipuin honetan eguzkia ere badago, lagun ona, haurrei irakurtzen ikasteko esperientzian laguntzen dien bezala.