Harrizko gaitz hau / Felipe Juaristi - Juaristi, Felipe (Poesia (Balea Zuria), 2022)
Mina du ardatz olerki liburuak, eta isiltasunak eta gelditasunak zeharkatzen dute. «Zenbait gertaeraren aurrean isilik geratzen gara, ez zaigulako hitzik ateratzen esan nahi genukeena esateko». Amaren heriotzaren harira hasi zen Felipe Juaristi bere lan berriko lehen lerroak idazten, eta, beste behin ere, poesian aurkitu zituen mina adierazteko eta hari buruz gogoeta egiteko behar zituen hitzak. Baita babesleku bat ere. 61 poema bildu ditu Harrizko gaitz hau liburuan. [Berria]