Boteretsuak : antzerkia / [testua, Haizea Murguía ; irudia eta maketazioa, Andrea Conde ; euskarazko itzulpena, Lorea Undagoitia Rivero] - Murguia, Haizea (Valientas, 2022)
"Boteretsuak" ipuin irudidunak istorio errealen eta sinbolo anitzen bidez indarkeria matxistak identifikatzen eta saihesten laguntzen du. Ipuin askatzaile bat da, indarrez betea, ekintzara bultzatzen gaituena, orrialde bakoitzean oihukatzen duena. "Valientas" bildumako gainerako ipuinak bezala, benetan, ipuina baino askoz gehiago da. Adimenak eraldatzeko eta bihotzak sentsibilizatzeko tresna bat da. Horren bidez, jende gehiago inplikatu nahi dugu amesten dugun beste mundu posible honen eraikuntzan. Emakumeok indarkeria-mota guztietatik aske biziko garen mundua. "Boteretsuak" album ilustratua gaztelaniaz, katalanez eta euskaraz argitaratu dute. «Ipuin atipikoa da; askotariko hizkuntzak eta sinboloak erabiltzen ditu indarkeria matxistak identifikatzeko eta prebenitzen laguntzeko. Ahalduntzeko ipuin bat da, indarrez betea, ekintza iradokitzen duena».