Laikak gurpil gainean narama / [testua] Héctor Flórez Herboso ; [ilustrazioak, Inma Soto Oton ; itzulpena, Elizabeth Cid Martin] - Flórez Herboso, Héctor (Babidi-bú, 2022)
Sara mugikortasun urria duen neskato bat da; hori dela eta, gurpildun aulki bat erabiltzen du mugitzeko, eta beti egoten da Laikarekin, bere txakur emearekin. Herrian, mundu guztiak ezagutzen du Sara. Egun batean, gorabehera txiki baten ondoren, Eba ezagutuko du. Korrikalaria izana zen gaztea, eta Norvegiako munduko mushing txapelketako finalean lehiatzera animatuko du Sara, baita haren entrenatzailea izateko bere burua eskaini ere. Sarak ilusioz gainezka onartuko du, baina etsipen handia hartuko du lehiaketa jokatzekoa den tokira iritsi eta entrenamendua hastear dela. Izan ere, ohartzen da han ez dutela maitasunik ematen txakurrek aulkietatik tiraka eginez korrika egin dezaten. Han, ordea, Pabloski ezagutuko du. Pabloski gurpildun aulkian mugitzen da, eta laguntza eskainiko dio. Orduan, Sarak bere benetako bokazioa zein den ezagutuko du: berak bezala mugikortasun urria duten haurrei laguntzea.