Zesarren oparia / testua, René Goscinny ; marrazkiak, Albert Uderzo ; [itzulpena, Maddalen Arzallus Antia (Bakun Itzulpenak SL] - Goscinny (1926-1977) (Asterixen abentura bat (Bruño), 2022)
Romeomontescus legionario mozkortia, 20 urtez legionario izan eta gero, bere honesta missio lortzekotan dago. Baina Julio Zesar iraindu eta honek opari "pozoitu" bat emango dio: Asterixen herrixka. Bere herrixkarainoko bidean dagoela, Ortopedixen ostatuan geratu eta ardoren truke emango du herrixkaren jabetza.