E, petrel! : nabigatzaile bakarti baten koadernoa - Villar, Julio; Gaztañazpi, Ibon; Olasagasti, Ramon; Iturain Azpiroz, Iñaki; Urruzuno, Mendi; Albaola Itsas Kultur Faktoria (Pasai San Pedro : Albaola Itsas Kultur Faktoria, 2022)
Joan dira 50 urte Julio Villarrek bere "Mistral" belaontzi txikian munduari bira eman zionetik. Bidaiak, orduan abiatutako 'maitasun ekintzak', ordea, aurrera darrai. Itsasaldi haren uberan idatzitako koadernoak jarraitzen du, txikotak askaturik, miliak eta miliak egiten, giza emozioen itsaso gorabeheratsuetan nabigatzen, zirrara eragiten, ametsak zerez eginak dauden esploratzen.
Eh, Petrel : cuaderno de un navegante solitario
Keywords: Itsasoko bidaiak; Munduaren inguruko bidaiak -- XX. mendea; Helduentzako Literatura