E, petrel! : nabigatzaile bakarti baten koadernoa / [egilea] Julio Villar ; [itzulpena, Ibon Gaztañazpi ; zuzenketak, Ramon Olasagasti eta Iñaki Iturain ; argazkia, Mendi Urruzuno] - Villar, Julio (Albaola Itsas Kultur Faktoria, 2022)
Joan dira 50 urte Julio Villarrek bere "Mistral" belaontzi txikian munduari bira eman zionetik. Bidaiak, orduan abiatutako 'maitasun ekintzak', ordea, aurrera darrai. Itsasaldi haren uberan idatzitako koadernoak jarraitzen du, txikotak askaturik, miliak eta miliak egiten, giza emozioen itsaso gorabeheratsuetan nabigatzen, zirrara eragiten, ametsak zerez eginak dauden esploratzen.