Hodeien gaineko aldean / [irudiak] Sandra Garayoa ; [gidoia] Bertol Arrieta - Garayoa, Sandra (Txalaparta, 2022)
Nola betetzen da pertsona batek suizidatzean uzten duen hutsunea? Nola egiten diote aurre ingurukoek horrelako egoera bati? Hori da Sandra Garayoa Cotera ilustratzaile donostiarrak eta Bertol Arrieta Kortajarena idazle zarauztarrak lau eskutara ondo duten 'Hodeien gaineko aldean' nobela grafikoaren abiapuntua. Hori eta Nil Bohigas (1958-2016) mendizale eta esploratzaile katalanaren balentrietako batean oinarritutako abentura bat. Bikotekidearen suizidioak sortutako mina jasan ezinda, bidaia batean abiatuko da Leire. Antsietateak ez dio urrun joaten uzten, ordea, eta errepideko gasolindegi batean geratuko da helmugara iritsi aurretik. Ezleku horretan egin beharko dio aurre doluari, Fernando Rusek Artikoan bizi izan zuen abentura lagun duela: 800 kilometroko bidaia, bakarrik eta oinez, ipar polo geografikoa helburu.