Bizitzak erdigunean : Oñatiko zaintzaileen genealogia feminista bat (1950-2020) / Miren Aranguren Etxarte, Jone Arrazola Maiztegi [Emagin elkartea] - Aranguren Etxarte, Miren (Selma Huxley Barkham (Oñatiko bilduma), 2021)
Ataungo zaintzaileen sarearen gaia arakatu da argitalpen honetan. Haien lana eta topaguneak aitortu eta egungo zaintzaren krisiaren eztabaida plazaratzeko helburuarekin. Jone Arrazola Maiztegik eta Miren Aranguren Etxartek jaso ez ezik, jasotako hori erpin askotatik aztertu eta dagokion testuinguruan kokatu dute azterlan honetan. Lan zaila, gogorra, nahitaezkoa bezain gutxietsia izan da -eta da oraindik ere-zaintza. Gutxietsia eta gutxi ikertua. Lan hau gogoetarako eta norbera non dagoen pentsatzen hasteko abiapuntu egokia izan daiteke, zalantzarik gabe, nondik gatozen eta non gauden jakitea ezinbestekoa baita nora eta nola joan nahi dugun erabakitzeko.