Elurzuriren hiru heriotzak : Grimm anaien eskuizkribu zaharrenean inspiratutako ipuin tragikoa / Ander Berrojalbiz ; itzulpena, Joseba Sarrionandia ; ilustrazioak, Arthur Rackham - Berrojalbiz, Ander (Saio eta testigantza (Pamiela), 2022)
1327 urtean Joan XXII.a aita santuak Super illius specula bulda argitaratu zuen. Hartan kondenatzen zituen «heriotza eta infernuarekin itunak egin eta irudi, eraztun, ispilu, anpulu edo beste edozeren bitartez deabruak magikoki lotzen dituztenak, zeinei galderak egiten dizkieten, erantzunak jasoz»: -Ispilutxo, ispilutxo, guztietan fidelena, nor da ba gure erresumako emakumerik ederrena? Marburgeko unibertsitatean gordetzen den Grimm anaien eskuizkribu zaharrenean inspiratuta, liburu txiki honek Elurzuriren sagarrari berriro kosk egitera gonbidatzen gaitu, mito zaharrak, sineskeria ilunak eta zorigaitz tragikoak berpizten -eta tartekatzen- dituen istorioa berrirakurtzera.