Enararen esanak : saiakera poetikoa / Fito Rodriguez - Rodríguez, Fito (Dakit, 2022)
Enara, amaranto, holobiontea, ginkgoa edo eguzkilorea... Horrela bizi dugu gure idazkuntza, hau da, ezinbesteko eta betiereko esanahiaren bilaketa, itxaropena erdiesteko bidean, ez etsipena sinesgarri bihurtzeko. Itzultzeke dauden enaren esanen antzera, testu honen izenburuak estaldura poetikoa izan nahi du gure planetaren egoeraz gogoeta egin ahal izateko. Liburu labur hau, «Enararen esanak», zenbait mailatan pentsarazteko idatzia da hitzak, teoriak eta oroitzapenak nahastuz munduaren akaberaz eta balizko bonbardaketa nuklearraren arriskuaz ohartarazteko. Erdibidean galdu beharrean, sentitzen dena kontatzea eta haren harira idaztea izan da testu honen ahalegina. Orain, balizko irakurle hori, liburuak hegan egin beza