Kukuaren kantua - Garzes, Idoia; Santos, Mikel (Aduna : Elkar, 2022)
Amak ez zuen Jaxintori buruz iritzi onik: "Gure artera habia egitera etorritako hezurbeltz trenak ekarritakoa. A ze pajarua!". Nik, baina, ez nuen ezer ulertzen, ez pajarua zer zen, ez inork hezur beltzik izan zezakeenik. Galtzamotzak bete xalotasun, artean lumatu gabeko txorikumea bainintzen. Orain, ordea, Jaxinto hil berri denean, hark txoriez erakutsitakoak gogoan, badakit bihotza habia dagoen tokian dagoela eta kukuaren portaera bizilegea baino ez dela.
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Emigratzaileak; Herrimina; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak