Gretaren lagun onena / [testua eta ilustrazioak] Raquel Samitier ; [itzulpena, Yolanda Arrieta] - Samitier, Raquel (Denonartean, 2022)
Greta abentura handi bat bizitzeko zorian dago, Sakelako telefonoa begiratzeari uzten dion unean bertan, hain justu. Gretaren laguna onena, gaurkotasun osoko liburua da. Protagonista, XXI. mendeko erronka handian lagunduko digu: haurtzaroak benetako abenturak bizitzeko ilusioa berreskuratzea. Gretarekin, jolasteko, aurkitzeko, naturaz liluratzeko eta inguruko izaki bizidunekin enpatizatzeko eskubidea sustatzen da. Liburua irudi iradokitzaileak eta xehetasunez beteta daude, testu zuzen, ironiko eta entzuleengandik hurbil dagoen batekin konbinatzen dira. Ipuin honek hurrengo belaunaldientzako egungo eta etorkizuneko errealitate desiragarria hurbiltzen digu. Teknologiak txikienen garapen naturala ez eragoztea eta haien erabilera arduratsua eta ekologikoa izatea.