Abereen etxaldea / George Orwell ; [marrazkiak] Quentin Gréban ; itzultzailea, Juan Martín Elexpuru - Orwell, George (1903-1950) (: Elkar, 1982)
Manor etxaldean matxinada piztear dago. Gizakiak dira haien etsaiak! Animalia guztiak berdinak dira! Egun batean, txerriek, azkenean, etxaldeko kontrola eskuratu eta funtzionatzeko ordena berria ekarri dute. Animalia guztiak berdin-berdinak dira horren arabera, baina... azkenean, animalia batzuk beste batzuk baino berdinagoak dira itxuraz. George Orwellen eleberri satiriko ospetsua, Quentin Grébanen esku zoragarriarekin ilustratuta.