Hik hasi 273 : etapen arteko lotura (Lasarte-Oria : Xangorin, 2022)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Lokatzetatik egindako lanaren balioa -Gai nagusia: "Etapen arteko lotura". -Elkarrizketa: Paul Bilbao, Idurre Eskisabel "Adostasun sozial berrietan azeleragailua zapaldu behar da?". -Esperientziak: "Hezkuntza ez-formala, elkarbizitza eta hizkuntza erdigunera". -Ekarpenak: "Joxe Mari Auzmendiren biografia, eredu eta akuilu". -Ekarpenak: "Nor naiz ni?". -Ekarpenak: "Hezkuntzak sistemaren gobernantza: udalen eta komunitatearen papera". Ahalduntze Eskola: "Finantza etikoak". -Galdeidazu: "Nola egin ikastetxeko proiektu digitala?". -Argitalpenak -Proposamena: "Hezkuntzaren museoa". -Atzeko atetik: Asier Etxeberria Etxeberria.
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2023ko deialdia)
Keywords: Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak