Euskal Herriko historia ilustratua : karlistaldietatik frankismoaren aurkako borrokara - Asiron Saez, Joseba; Altzueta, Martin ("Martintxo"); Lizasoain, Markel (Tafalla : Txalaparta, 2023)
"Euskal Herriko Historia Ilustratuaren" laugarren liburukiak gure iragan hurbileko pasakizunei eta pertsonaia garrantzitsuei jartzen dizkie irudiak. Haren bidez, jakin dezakegu euskal hiriek XIX. mendean nolako itxura hartu zuten, ordura arte harresien barrenean estu-estu iraun baitzuten; jakin dezakegu airetik Gernikako bonbardaketa nola ikusi zuten; eta Rosa Oteizaren aurpegia egiaz nolakoa zen, Foruen monumentua egiteko modelotako jarri baitzuten gaztea. Hala, osatuta gelditu da sail hau, Historiaurretik gaur eguneraino Euskal Herriaren historia berreraiki duena orain arte inork egin ez duen maneran.
Historia ilustrada de Euskal Herria : de las guerras carlistas a la lucha contra el franquismo
Keywords: Euskal Herria -- Historia -- 1833-1839 (1. Karlistaldia); Euskal Herria -- Historia -- 1872-1876 (2. Karlistaldia); Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Euskal Herria -- -Historia -- -Frankismoa, 1939-1975; Monografiak