Eguna argitzeko zain - Anchorena, Fabiola; Rey, Fernando (Arre : Pamiela ; Pontevedra : Kalandraka, 2022)
Asteak zituzten eguzkiak, ilargiak eta euriak oihanean agertu gabe, eta gau ilunak irentsia zuen dena. Amazonasko animaliak - gauekoak zein egunekoak, laster, hegan, igeri, orro edo karranka egiten dutenak- kezkatan daude, erabat aldatua ikusten dute beren bizilekua, eta bidaia bat hasi dute ikertu nahian zergatik ez duen eguna argitzen. "Eguna argitzeko zain" ipuinaren testu poetikoaz eta koloreen erabilera hunkigarriaz baliatzen da Fabiola Anchorena denei ohartarazteko nolako esplotazio eta suntsipena sufritzen ari den Amazonia azken hamarkada hauetan. Albumak basoetako suteez gogoeta egitera ere gonbidatzen gaitu: suteak, aldaketa klimatikoa dela-eta, gero eta gehiago dira azken urteotan, eta, zoritxarrez, albiste ditugu udaro. Animaliak maite eta haien bizilekua babesten duten pertsona guztientzat.
3 urtetik aurrera (urdina)
Esperando el amanecer
Album Irudidunak Nazioarteko XV. Compostela Saria
Keywords: Baso-suteak -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Amazonia -- Andeatzea -- Ipuinak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura