Lurbinttoko ohoinak / Adur - Larrea, Adur (Komikiak (Elkar), 2022)
1795, Konbentzio Gerla bukatu berria da. Gudu-zelaian, deportazio eremuetan edo exilioan egon direnek etxerako bidea hartu dute. Herrira arribatzean, haietarik ainitzek, beren etxe eta lurrak okupatuak, kixkaliak edo barreatuak atzeman dituzte. Ezpeleta, Itsasu edo Kanbo inguruetako soldadu ohi zonbait, gerlak eman dien esperientziaz (eta armez) horniturik, deportatu eta exiliatu ohi batzuekin elkartu dira, eta mendeku gosez dagoen talde antolatu bat osatu dute.