Nik ez dakit beste gauza batzuen berri / Elisa Levi ; itzulpena, Irene Aldasoro ; edizioa, Aritz Galarraga - Levi, Elisa (Narrazioa (Alberdania), 2022)
Abilezia harrigarriz josi du bere bigarren eleberria Elisa Levik; ibilbide literarioaren hasieran egon arren, esku, heldutasun, ahots propio harrigarria erakusten duen kontakizuna. Leak, eleberri honetako protagonistak -19 urte, izenik ez duen herri txiki bateko biztanle-, zakurra galdu berri duen arrotz bati kontatzen dizkio bere beldurrak, bere ametsak, bere bizitza. Ia bakarrizketa baten gisa harilkatzen den kontakizunean, ezagutuko ditugu haren lagunak -Catalina herrena, Javier isila, Marco zigarrokidea-, haren familia -ama, aita hila, burua hutsik duen Nora ahizpa-, haren herrikideekiko mira eta kanpotarrekiko jakin-mina. Abilezia harrigarriz josi du bere bigarren eleberria Elisa Levik; ibilbide literarioaren hasieran egon arren, esku, heldutasun, ahots propio harrigarria erakusten duen kontakizuna. Munduaren ustezko amaieraren zain dauden pertsonaien bidez, basoari errespetua baino izua dioten herritarren bidez, herritik kanpo etorkizunik ez dagoela uste duen jende talde baten bidez osatu du harribitxi hau Levik.