Emakumea eta euskal pilota : [erakusketa] = Mujer y pelota vasca - Pereda, Arantxa; Lorenzo, Felicitas; Euskal Herria Museoa; Asap Traducciones ([Bilbo] : Bizkaiko Foru Aldundia, 2013)
Hemen aurkituko dugun lana, Euskal Herria Museoak, duela 15 urtez geroztik, emakumea ageri egiteko asmoz antolatzen duen egitarauaren zati da. Hainbat artista plastikok hartu dute parte egitarau horretan, hala nola, Mabí Revuelta, Dora Salazar, Sonia Rueda, Gema Intxausti, Mertxe Périz eta Eulalia Abaitua artistek, eta oraingoan, emakumeek euskal pilotan izan duten zereginaren txanda izango da.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz eta itzulpena frantsesez eta ingelesez
Gernikako Euskal Herria Museoan 2013ko urriaren 22tik 2014ko apirilaren 20ra egindako erakusketaren katalogoa
Keywords: Euskal pilota -- Erakusketak; Emakume kirolariak -- Erakusketak; Monografiak