Emakumea eta euskal pilota : [erakusketa] = Mujer y pelota vasca / [komisariotza, Arantxa Pereda, Felícitas Lorenzo ; testua, Arantxa Pereda ; katalogoa eta erakusketa diseinua, Sonia Rueda ; itzulpenak, ASAP Traducciones] - Pereda, Arantxa; Lorenzo, Felicitas (Bizkaiko Foru Aldundia, 2013)
Hemen aurkituko dugun lana, Euskal Herria Museoak, duela 15 urtez geroztik, emakumea ageri egiteko asmoz antolatzen duen egitarauaren zati da. Hainbat artista plastikok hartu dute parte egitarau horretan, hala nola, Mabí Revuelta, Dora Salazar, Sonia Rueda, Gema Intxausti, Mertxe Périz eta Eulalia Abaitua artistek, eta oraingoan, emakumeek euskal pilotan izan duten zereginaren txanda izango da.