Egutegi esperimentala - Nabarro, Omar ([Lasarte-Oria] : Susa, 1986)
"Egutegi esperimentala" izeneko liburu honek "Etxebarrieta" saria irabazi zuen iaz. Omar Nabarroren bigarren liburua den honetaz halan diosku egileak berak hitzaurrean: "Idatzitako edozertan datza mezu ideologikoa. Poemotan baita. Askok, ostera, ukatu egiten du egia hain sinplea. Poema "zuzenki" politikoa denean "politikotzat" jo eta estigmatizatu egiten dute. "Zuzenki" politikoa ez denean, orduantxe ei da "ez politikoa" eta, beraz, artistikoago edo literarioagoa. Kakazaharra!". Urtebeteko ibilbidea duzu liburu hau. Zeu izan zaitezke bidaiarietako bat.
Liburu honek "Etxebarrieta" saria irabazi zuen 1985ean.
Keywords: Poesia; Baliabide digitalak; Helduentzako Literatura