Txirolo - Aiertza, Maribel; Ortega, Manu ([Durango] : Ibaizabal, 2022)
Urko ez da etxe normal batean bizi; belaontzi batean bizi da gurasoekin. Pozez hartu zuen aldaketa, oporretan bezala biziko zelakoan beti. Baina eskolako mutil berriak, Aitzol harroputzak, zerbait jakin zuenean, iseka eta irain gerra gordina hasi zuen haren aurka. Denetik egin zion izorratzeko! Ezizen itsusi bat ere jarri zion: Txirolo. Eta horrek bai ematen ziola min. Urkok skatearen gainean grindatzen eta eta jauzika ahazten zituen penak eta minak. Probintziako skater onena zen eta Aitzol eta haren lagunen jazarpenen gainetik nazioarteko lehiaketa irabaztea lortu zuen. Sariaren poza mikaztu zioten, halere. Eta zer egin zuen Urkok? Berak ere ezagutzen zuen Aitzolen familia sekretu bat; irainka eta mundu guztiari esaten hasiko zen?
10 urtetik aurrera (berdea)
Keywords: Abenturak; Eskola-jazarpena; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak